Особливості дизайнерських рішень мобільних трибун для виступу, як елементу інтер’єру адміністративних приміщень - Мицкан, Ян Ілля (My University, 2024)
У науковій роботі «Особливості дизайнерських рішень мобільних трибун для виступу як елементу інтер’єру адміністративних приміщень» розглянуто еволюцію трибун як об’єктів дизайну та їх роль у сучасному інтер’єрі. Дослідження охоплює історичний розвиток трибун від традиційних форм до мобільних конструкцій, аналізує їх функціональність та художньо-стилістичні особливості. Особлива увага приділена використанню народного різьблення майстрів Буковини як засобу декорування трибун. Розглянуто типологію орнаменту, його роль у створенні естетично привабливого, але водночас функціонального інтер’єрного елементу. У практичній частині описано створення стилістичної програми та композиційної побудови мобільної трибуни для адміністративних приміщень із врахуванням сучасних дизайнерських вимог. Робота має прикладне значення для інтеграції художньої спадщини в сучасний дизайн та інтер’єри.
Keywords: мобільна трибуна; народне різьблення Буковини; типологія орнаменту