Обчислювальна геометрія та комп’ютерна графіка - Маценко, Василь Григорович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2023)
У посібнику викладено основи обчислювальної геометрії та комп’ютерної графіки, наведено широкий спектр основних понять та алгоритмів. Висвітлено фізичні основи сприйняття кольору та особливості колірних моделей. Описано технічні та програмні засоби комп’ютерної графіки. Значну увагу приділено моделюванню афінних перетворень на площині та просторі, побудові проєкцій геометричних об’єктів. Розглянуто методи комп’ютерної 2D- і 3D-графіки та засоби програмування графіки. Наведено завдання до лабораторного практикуму, вправи та задачі для самостійного розв’язування, питання для самоконтролю, завдання для комп’ютерних проєктів. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальностями „Прикладна математика”, „Комп’ютерні науки” та ін.
Навчальний посібник
Keywords: Обчислювальна геометрія; комп'ютерна графіка; растрові алгоритми; моделі кольорів; моделі кривих та поверхонь; фрактали; рендеринг; моделі освітленості; методи