Соціально-просторові зв’язки в системі розселення Чернівецької області - Станковська, Юлія Едуардівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Розглянуто формування та функціонування територіальних громад згідно із методичними рекомендаціями, визначено недоліки у організації забезпечення соціальними потребами населення територіальних громад. Проаналізовано історичні, демографічні , фізико-географічні чинники впливу на формування сучасної системи розселення. Досліджено транспортну доступність територіальних громад Чернівецької області та визначено шляхи подолання.
Keywords: адміністративно-територіальний устрій; системи розселення; територіальна доступність; методичні рекомендації; децентралізація; реформа