ТРАНСФОРМАЦІЯ КИСЛОТНО-ОСНОВНОЇ БУФЕРНОСТІ БУРУВАТО-ПІДЗОЛИСТИХ ҐРУНТІВ ПЕРЕДКАРПАТТЯ ПІД ВПЛИВОМ ОСУШУВАЛЬНОЇ ТА ХІМІЧНОЇ МЕЛІОРАЦІЇ - Казімір, Іван (Біологічні системи, 2010)
Наведено результати вивчення впливу осушувальної меліорації та кальційвмісних сполук (вапно, фосфоритне борошно та їх поєднання) на кислотно-основну буферність бурувато-підзолистих оглеєних ґрунтів Передкарпаття сінокосно-пасовищного використання неосушених та осушених закритим гончарним дренажем.
THE TRANSFORMATION OF ACID-BASED BUFFER OF THE BROWN-PODZOL SOILS OF PRECARPATHIAN UNDER THE INFLUENCE OF DRAINAGE AND CHEMICAL MELIORATION
Keywords: Бурувато-підзолистий ґрунт, кислотно-основна буферність, осушення, хімічна меліорація, кореляційні зв’язки.