ЗЕМЛЕРОБСТВО: ПРОЄКТУВАННЯ Й ОЦІНКА СІВОЗМІН - Смага, Іван Степанович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
У навчально-методичному посібнику наведено відомості щодо теоретичних основ та практичних принципів використання сівозмін в аграрних підприємствах. Наведено відомості щодо специфіки польових та кормових сівозмін в різних природно-кліматичних зонах України, методику розробки схем сівозмін, перехідних та ротаційних таблиць, економічної та агроекологічної оцінки. Представлено практичні завдання та наведено наведено алгоритм їх виконання. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю H1 – «Агрономія».
Навчально-методичний посібник
Keywords: сівозміна; проєктування сівозмін; попередник; схема сівозміни; польова сівозміна; кормова сівозміна; ротація; освоєння сівозміни; економічна оцінка сівозміни