КОНСТИТУЦІЙНЕ ПРАВО - Бабін, Ігор Іванович; Білоскурська, Олена Валеріївна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2022)
Навчально-методичний посібник підготовлений викладачами кафедри публічного права Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Видання розроблене відповідно до робочої програми навчального курсу дисципліни «Конституційне право» для спеціальності 081 «Право» з метою змістовного вивчення курсу «Конституційне право». Посібник містить до кожної теми курсу контрольні питання для самоперевірки знань здобувачів освіти, практичні завдання, методичні вказівки до вивчення курсу, перелік рекомендованої літератури. Для проведення практичних занять зі студентами юридичних факультетів.
Keywords: галузь конституційного права; джерела конституційного права; конституційні правовідносини; теорія конституції; конституційна відповідальність; конституційний лад; правовий статус людини; права; свободи; обов'язки; громадянство; вибори; референдум; органи влади; законодавчий процес; народний депутат; Верховна Рада України; Президент України; Кабінет Міністрів України; Конституційний Суд України; територіальний устрій; місцеве самоврядування