Місце висловлень зі значенням відмови в класифікації мовленнєвих жанрів (на матеріалі українського діалогійного дискурсу) - Максим’юк, Оксана Василівна; Максим’юк, Наталія Василівна (Дрогобич : По́світ, 2022)
У статті проаналізовано висловлення зі значенням відмови в українськомовному художньому діалогійному дискурсі в констексті сучасних лінгвістичних напрямів, установлено основи кореляції поняття мовленнєвий жанр з іншими категоріями комунікації, а також визначено місце висловлень відмови в класифікації мовленнєвих жанрів
The position of refusal utterences in the classification of speech genres (on the material of the ukrainian artistic dialogue discourse)
Keywords: діалогійний дискурс; висловлення відмови; мовленнєвий акт; мовленнєвий жанр; локуція; ілокуція; перлокуція