Формування просоціальної поведінки учнів ЗЗСО засобами інформаційно-комунікаційних технологій - Поп’юк, Ірина Ярославівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню формування просоціальної поведінки учнів на уроках географії із використанням інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ). У роботі детально розглянуто поняття просоціальної поведінки, її складові та вплив соціально-психологічних особливостей учнів. Обґрунтовано можливості інтеграції ІКТ у навчальний процес для розвитку емпатії, співпраці та відповідальності. Результати дослідження показали, що використання ІКТ сприяє підвищенню мотивації учнів, розвитку їхніх комунікативних навичок та формуванню соціальних компетенцій. Отримані дані підтверджують, що ІКТ є ефективним інструментом для виховання просоціальної поведінки школярів, забезпечуючи їхню успішну соціалізацію та адаптацію до умов цифрового суспільства.
Formation of prosocial behavior of students of secondary school by means of information and communication technologies
Keywords: просоціальна поведінка, інформаційно-комунікаційні технології, уроки географії, соціальні навички, емпатія, виховний процес, цифрова освіта