ПРОГНОЗУВАННЯ ПРОСТОРОВОГО РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЙ - (:unkn) unknown (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2026)
У виданні висвітлено теоретичні та практичні засади прогнозування просторового розвитку територій і громад в умовах нового адмінтерустрою України. Розкрито методику оцінки стану громад, аналізу їхнього ресурсного потенціалу та залучення громадськості до планування. Особливу увагу приділено алгоритму розробки та впровадження комплексних планів і стратегій розвитку. Також уміщено практичні завдання для моделювання розвитку міст і сіл із використанням інноваційних трендів. Для студентів спеціальності Геодезія та землеустрій, працівників земельно-кадастрових центрів, державних та інших землевпорядних організацій, територіальних громад, місцевих органів земельних ресурсів, органів місцевого самоврядування та державної виконавчої влади.
Keywords: просторовий розвиток територій; просторове планування; територіальна громада; прогнозування розвитку територій; комплексний план територіальної громади; стратегічне планування; ресурсний потенціал території; адміністративно-територіальний устрій; землеустрій; геодезія; місцеве самоврядування; громадська участь; просторове моделювання; сталий розвиток; т ериторіальний розвиток