ПРОБЛЕМИ РЕАЛІЗАЦІЇ ІСТОРИКО-ЕТНОГРАФІЧНОГО ТУРИЗМУ НА ТРАНСКОРДОННІЙ ТЕРИТОРІЇ БУКОВИНИ - Бучко, Жанна Іванівна (Рахів, 2016)
Виявлено загальні тенденції транскордонної співпраці в галузі туризму щодо розробки та впровадження маршрутів українсько-румунського прикордоння територією Чернівецької області та Сучавського повіту. У статті проаналізовано попередній досвід функціонування таких маршрутів та запропоновано мережу нових, укладених за результатами ряду експедиційних польових досліджень. Обґрунтовано розробку восьми міжнародних маршрутів територією Буковинського прикордоння. Проаналізовані проблеми функціонування таких маршрутів.
Problems of realization of historical and ethnographic tourism in the cross-border Bukovyna area
The general tendencies of transboundary collaboration in such tourism areas as development and introduction of routes on Ukrainian-Romanian border line in Chernivtsi and Suceava regions are established. Our paper analyses prior experience in supporting such routs and proposes a network of new routes, formed following the results of a series of field expeditions. We substantiate the development of eight international routes within Bukovina boundary lands and analyze the problems related to functioning of such routes.
Keywords: Транскордонний туризм; історико-етнографічний туризм; Буковина