Загальна характеристика сучасних підходів до розуміння системи фінансового права України - Vakaryuk, Lyudmyla; Гусар, Леся (Вісник Чернівецького факультету Національного університету “Одеська юридична академія”, 2015)
Стаття присвячена дослідженню сучасних підходів до розуміння системи фінансового права України та її структурного елементу фінансово-правового інституту. Зокрема аналізується зміст, вказується на переваги та недоліки трьох найбільш поширених у науці фінансового права концепцій побудови системи фінансового права – фондової, інституційної та посуб’єктної. Також предметом аналізу виступають положення альтернативного системного підходу до з’ясування сутності системи фінансового права. Саме дослідження системи фінансового права та фінансово-правових інститутів з позицій даного підходу, на думку авторів, є найбільш плідним для з’ясування юридичної природи останньої.
Keywords: фінансове право; система фінансового права; інститут фінансового права; фондова концепція; інституційна концепція; посуб’єктна концепція; системний підхід