ГЕОГРАФІЧНІ АСПЕКТИ ГЛОБАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ ЛЮДСТВА - Ячнюк, Марина Олександрівна; Тюфтій, Алла Георгіївна (My University, 2018)
У запропонованому виданні розглянуто теоретико-методологічні основи становлення глобалістикий сучасний етап її розвитку, розкрито сутність та тенденції глобалізації, охарактеризовано глобалізацію світових економічних процесів і наслідки глобалізації для національної економіки України. Висвітлино сутність, причини виникнення глобальних проблем, взаємозв’язки між ними та способи їх розвязання. Здійснено класифікацію глобальних проблем. Посібник буде корисним для викладачів, учителів, студентів, учнів при вивченні курсів з економічної та соціальної географії у вищих навчальних закладах різних рівнів акредитації тазакладах загальної середньої освіти.
Кафедра економічної географії та екологічного менеджменту
Keywords: Проблеми людства; Глобалістика; Глобалізація