Розвиток туризму в Угорщині та пропозиції українських туроператорів для громадян України - Васянович, Анастасія Сергіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Розвиток туризму в Угорщині є досить актуальною темою, оскільки ця країна є достатньо розвиненою у туристичній сфері та популяризованою на українському ринку туроператорів. У даній роботі досліджено особливості розвитку туризму в Угорщині, передумови та наявні рекреаційні ресурси. Були сформовані особливості регіонального розподілу ресурсів і роль цих ресурсів в економіці країни. Задля формулювання змістовного висновку на основі не тільки власних досліджень, проаналізовано публікації, що досліджували питання туризму в Угорщині. На основі розгляду теоретичних питань з туризму і характеристики туристичних особливостей Угорщини як туристичної дестинації також було здійснено аналіз пропозицій українських туроператорів по угорському напрямку.
Keywords: Туризм, розвиток туризму, Угорщина, рекреаційні ресурси, регіональний розподіл, туристичні особливості, туристична дестинація, пропозиції українських туроператорів.