Квантова інформатика та квантові обчислення - Остапов, Сергій, Едуардович (ЧНУ, 2021)
У пропонованому виданні викладено навчальні матеріали до курсу «Основи квантової інформатики», який читається на першому році магістратури за освітньою програмою «Інженерія програмного забезпечення». Друга частина посібника призначена для поглибленого вивчення квантового комп’ютингу аспірантами тієї ж спеціальності. Запропоновано навчальну програму курсу та конспект лекцій.
Keywords: Квантова інформатика, квантові обчислення