Художня інтерпретація історичної тематики у творчості Осипа Маковея - Трачук, Юліта Святославівна (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано доробок українського письменника О. Маковея з погляду його художньої інтерпретації історії України та Буковини зокрема. Окреслено тематичний зміст поетичної збірки «Подорож до Києва» (1917), прозової збірки «Пустельник з Путни» (1909) та піддано літературознавчому аналізові історичну повість «Ярошенко». Сформовано загальну концепцію методичних засад вивчення творчості О. Маковея в ЗЗСО на уроках літератури рідного краю.
Artistic interpretation of historical themes in the work of Osip Makovey
Keywords: методика; методичні рекомендації; концепція; літературознавчий аналіз; поезія; проза; історичний дискурс