Nauczyciel ukraiński w ZSRR po 1944 roku (polsko-ukraiński dwugłos) - Kateryna, Shestakova; Roman, Tomaszewski (Toruń. Wydawnictwo Adam Marszałek., 2013)
У статті проаналізовано основні віхи процесу "реформування" системи освіти України в період існування УРСР.
Zaangażowanie? Opór? Gra? Szkic do portretu nauczyciela w latach PRL-u. Pod red. nauk. Romualda Grzybowskiego. Tom IV.
Keywords: Русифікація української освіти, соціальне підгрунтя освітніх змін, фіктивна лібералізація совіти в УРСР