ВПЛИВ ПРОЦЕСУ СПІЛКУВАННЯ НА РОЗВИТОК ПІЗНАВАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ ДИТЯЧОЇ ОСОБИСТОСТІ У ВЗАЄМОДІЇ «БАТЬКИ-ДІТИ» - Киселиця, Оксана; Богданюк, Антоніна; Богданюк, Василь (Коломийський навчально-науковий інститут, ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», 2021)
Виховання у дітей стійкої пізнавальної потреби, розвиток пізнавальних інтересів завжди були актуальними проблемами. Особливої ваги набувають вони й сьогодні, у період становленняУкраїни, коли ринкові умови розвитку економіки, соціальніперетворення в суспільстві й самі обставини життя вимагають міцних знань, ініціативи, поінформованості, конкуренто-спроможності. А постійне накопичення знань вимагає не тільки природної допитливості, а й здатності аналітично, творчо мислити, вміти добирати інформацію тощо. Зважаючи на вищеокреслене, ставимо за мету: розглянути вплив процесу спілкування у взаємодії «батьки-діти» на розвитокїх пізнавальної активності.