ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ ЗДОРОВʼЯ СТУДЕНТОК ЗАСОБАМИ ОЗДОРОВЧОГО ФІТНЕСУ - Ячнюк, Максим; Городинський, С.І.; Семенко, А.С. (Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, 2021)
У статті приводяться загальні положення методики формування культури здоров’я студенток засобами фітнесу в позааудиторній роботі закладу вищої освіти. Фізкультурно-оздоровча система фітнес має розгалужене середовище з чисельністю фітнеспрограм. Кожна з них складається з характерних засобів фітнесу – фізичних засобів впливу на організм. Теоретико-методичне обґрунтування інтеграції фітнесу сприятиме підвищенню рівня фізичної підготовленості та інтересу студенток до занять фізичними вправами, їхньому фізичному розвитку, зміцненню здоровʼя, соціалізації й самовизначенню.В статті вказані базові стани мотивів студенток 17-22 років і їх зацікавленість до оздоровчих занять, формування культури здоров’я засобами фітнесу. Проте організація позааудиторних фізкультурно-оздоровчих занять студентської молоді, метою яких окрім вдосконалення окремих фізичних якостей є формування культури здоров’я має свої відмінні риси, що потребує розробки виокремленої методики формування культури здоров’я засобами фітнесу в позааудиторній роботі вищого навчального закладу.
Keywords: Ключові слова: здоровий спосіб життя, фітнес, мотивація, студентки