ДІЯЛЬНІСТЬ МІЖНАРОДНИХ БЛАГОДІЙНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ В УКРАЇНІ ПІД ЧАС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ (2014-2022) - Шахін, Максим Юрійович (My University, 2023)
У сучасному глобалізованому світі роль міжнародних благодійних організацій в контексті надання гуманітарної допомоги та реалізації соціально-економічних проектів набуває особливого значення. Діяльність подібних організацій в Україні, зокрема під час російсько- української війни (2014-2022), визначається важливими аспектами, що включають аналіз теоретичних концепцій благодійної діяльності, розгляд соціального виміру міжнародної допомоги та благодійної діяльності, а також вивчення нормативно-правового регулювання цієї сфери в контексті України. Сьогодні неурядові організації зайняли свою нішу в сфері соціальної допомоги та соціального добробуту населення. Вони є активними учасниками міжнародно - правових відносин, до їхньої думки прислухаються керівники незалежних держав та урядів. Поступове зростання їх впливу на соціально – економічні процеси у всьому світі призвело до серйозного розширення напрямів їх допомоги на національному та регіональному рівнях.
Keywords: міжнародна благодійна організація, благодійна діяльність, міжнародна допомога, російсько-українська війна, Міжнародна організація з міграції.