ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ГІС У ПРОЦЕСІ УПРАВЛІННЯ ОБ’ЄДНАНИМИ ТЕРИТОРІАЛЬНИМИ ГРОМАДАМИ (НА ПРИКЛАДІ ЗАЛІЩИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ) - Сендзік, Юлія Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Успішність нових об’єднаних територіальних громадах, у сучасних умовах розвитку цифрових технологій значною мірою залежить від їх картографічного забезпечення. Можливість використання цифрових карт, швидкість їх наповнюваності новою інформацією, моніторинг та інші процеси, нині стає невід’ємною частиною організації управління територіальної громади. Головною та найперспективнішою технологією сьогодення є видання карт на основі цифрових методів. Застарілі топографічні карти оновити та перевидати за традиційними технологіями в теперішніх умовах практично не можливо. Тому є актуальним розроблення та впровадження технологій їх автоматизованого цифрового оновлення або створення на основі матеріалів аерокосмічних знімань. Висока динаміка формування ОТГ в Україні потребує сучасних управлінських механізмів, які базуються на використанні актуальної та загальної інформації про територію. Дані дії дають можливість ефективно проводити планування, управління, моніторинг та аналіз господарської діяльності в межах територіальних громад.
Keywords: ГІС, Геоінформаціне картографування