Дослідження території водозбору та водного режиму річки Путила - Тирін, Оксана Миколаївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Дана дипломна робота присвячена дослідженню водного режиму річки Путила та уточненню гідрографічних характеристик території водозбору. Основною метою роботи є дослідження умов формування стоку річки Путила, його багаторічних та сезонних особливостей. Використання можливостей сучасних ГІС-засобів, радарних знімків території дозволяє отримати гідрографічні характеристики території водозбору. Також з’являється можливість виявити ті чинники формування стоку річки, які раніше вважалися менш важливими. Проведене дослідження надає важливу інформацію про особливості формування стоку річки Путила, його просторово часовий розподіл, уточнені основні гідрографічні характеристики, які дозволяють краще зрозуміти процеси на водозбірній території.
Research of the territory river and water flow regime of the Putyla River
Keywords: річковий водозбір; гідрологічні спостереження; стік води; витрата води; гідрографічні характеристики; ArcGIS; зміни клімату