Особливості функціонування сільськогосподарського комплексу Чортківського району - Мельник, Юрій Ярославович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Розглянуто особливості функціонування сільськогосподарського комплексу Чортківського району Тернопільської області. Проаналізовано природно-кліматичні умови регіону, які впливають на розвиток аграрного виробництва, зокрема родючість ґрунтів, кліматичні ресурси та водопостачання. Досліджено структуру агропромислового комплексу району, включаючи рослинництво, тваринництво та переробну промисловість. Особливу увагу приділено соціально-економічним аспектам діяльності фермерських господарств і агропромислових підприємств. Визначено ключові проблеми, які стримують розвиток сільського господарства, та запропоновано практичні рекомендації щодо їх вирішення. Наголошено на необхідності впровадження інноваційних технологій та використання екологічно сталих практик для підвищення ефективності виробництва в умовах ринкової економіки.
Features of the functioning of the agricultural complex of Chortkiv district
Keywords: Чортківський район; сільське господарство; агропромисловий комплекс; природно-кліматичні умови; рослинництво; тваринництво; фермерські господарства; сталий розвиток; інновації