Європейський Союз : вчора, сьогодні, завтра=Die Europäische Union : gestern, heute, morgen : навч. посібник / укл. Ю. Макар, В. Бурдяк, В. Макар, В. Семенко. – Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2020. – 400 с. - Семенко, Віталій Васильович (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2020)
В посібнику опубліковані матеріали про основні етапи розвитку створення та розвитку ЄС, глосарій основних його термінів, необхідні для засвоєння, дані про об’єднану Європу. Основний матеріал посібника підібраний для лінґвокраїнознавчого вивчення Євросоюзу, його символів, структур, діяльності. Посібник розрахований на студентів вищих навчальних закладів, які здобувають фах міжнародника, перекладача, а також на викладачів відповідних кафедр та аспірантів, докторантів і всіх зацікавлених.