Особливості впливу соціальних мереж на розвиток підлітків в умовах війни - Гаркавенко, Ніна Власіївна; Гарабажіу, Маріелла (Чернівецький національний університет, 2022)
Дуже важливо усвідомити, яке лихо зараз випало на долю українського народу. Живучи в страху, перебуваючи щохвилини в стані невизначеності, хвилюючись, в першу чергу, за найближче майбутнє, майже кожна людина проводить немало часу у соціальних мережах, шукаючи підтверджуючу інформацію про мир, небезпеку та спокій. Чи можемо підлітків уявити без них? Про негативний вплив соціальних мереж на розвиток підлітків у мирний час уже вивчено достатньо. Тому ми звернемо більш детальну увагу на цю проблему під час жорстокого вторгнення окупантів на нашу країну. Особливо, розуміючи, стан дітей та підлітків, які не можуть самостійно справлятися зі своїми емоціями, з емоціями своїх батьків, а можливо і тих, хто назавжди втратив своїх рідних і назавжди зневірився у власному майбутті. Саме вони, підлітки, чимало часу «зависають» в інтернеті, постійно моніторячи найновішу інформацію, при цьому зіштовхуючись з найстрашнішими новинами, що досить негативно та згубно впливають на становлення, формування особистості, на прояв свідомості, самосвідомості, на усвідомлення власного «Я» і його місця в суспільстві на даний момент
Keywords: Соціальні мережі; умови війни