Протестантський простір Чернівецької області: суспільно-географічна оцінка - Унгурян, Соломія Олексіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Вивчення релігійної сфери є досить неоднозначним питанням. Протестантизм, як і релігія загалом впливає на перебіг суспільних процесів, що можуть мати загальнодержавне чи регіональне значення. Виділення та відстеження територіальних відмін у протестантському конфесійному просторі Чернівецької області дають змогу знайти вирішення до певних питань та пояснити різні суспільні процеси.
Keywords: протестантизм; протестантський простір; релігійна (протестантська) громада; культова споруда; священнослужителі