Адміністративне право України : підручник - Kovbas, Ihor; Krainii, Pavlo; Vdovichena, Lidiia; Babin, Igor; Vdovichen, Vitalii; Федорук, Наталія Сергіївна (Видавництво "Юридика", 2026)
У підручнику викладено програмний курс адміністративного права України з урахуванням сучасної доктрини публічного права, чинного адміністративного законодавства та актуальної судової практики. Особливу увагу приділено людиноцентристському підходу в адміністративному праві, забезпеченню прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у відносинах із суб’єктами владних повноважень, а також імплементації європейських стандартів належного врядування. Підручник підготовлено відповідно до освітньої програми за спеціальністю 081 «Право», призначе- ний для здобувачів вищої освіти рівня спеціаліста (магістра), аспірантів, науково-педагогічних працівників, а також практикуючих юристів, суддів, адвокатів і працівників органів публічної влади.
Keywords: адміністративне право; публічне врядування; публічна служба; публічна служба; людиноцентризм