СОЦІАЛІЗАЦІЯ МОЛОДІ З ІНВАЛІДНІСТЮ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Данилюк, Марія (My University, 2023)
У роботі проаналізовано соціалізацію молоді з інвалідністю як процесу створення умов для забезпечення можливості особам з інвалідністю брати участь у різних видах і формах життя на рівні з студентами в середовищі ЗВО. Соціалізація людей з інвалідністю це складний, динамічний процес, в ході якого досягають стратегічну ціль – відновлення соціального інваліда, його включення в усі соціальні системи, інститути, зв’язки, а також забезпечення активної участі цих людей в основних напрямах діяльності суспільства. Таким чином, соціалізація студентів з інвалідністю буде сприяти не тільки успішному освоєнню освітніх програм, але, й що дуже важливо, вихованню самостійної особистості в комфортній, доброзичливій атмосфері та сприяти успішній самореалізації в суспільстві.
Keywords: Соціалізація, молодь з інвалідністю, заклад вищої освіти, методичний інструментарій.