Прагмастилістичні особливості роману Агати Крісті «Вбивство у східному експресі» та кіносценарію однойменного фільму 2017 року режисера Кеннета Брана - Туркевич, Інна Миколаївна (My University, 2022)
У роботі досліджуються особливості стилю роману Агати Крісті «Вбивство у східному експресі» та кіносценарію однойменного фільму 2017 року режисера Кеннета Брана. У роботі досліджено специфіку прагмастилістичних аспектів художнього тексту та особливості стилю мовлення героїв фільму Кеннета Брана. Агати Крісті використовує багатий арсенал мовних засобів, які стають маркерами її індивідуального стилю у порівнянні із стилістичними прийомами вжитих у фільмі Кеннета Брана.
Keywords: Агата Крісті, стиль, ідіостиль, теледискурс, художній дискурс