Особливості організації лікувально-оздоровчих турів в санаторно-курортних закладах України. - Козуб, Яна Юріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Санаторно-курортна галузь є важливою складовою системи охорони здоров'я та туризму України. Вона відіграє значну роль у підтримці здоров'я населення, забезпеченні відновлення працездатності та попередженні захворювань. Україна має багаті природні ресурси, які створюють унікальні можливості для розвитку санаторно-курортного лікування. Дана кваліфікаційна робота присвячена аналізу стану та перспектив розвитку санаторно-курортної галузі в Україні. Санаторно-курортна галузь України має значний потенціал для розвитку завдяки природним ресурсам та історичним традиціям. Для ефективного використання цього потенціалу необхідні комплексні заходи, спрямовані на модернізацію інфраструктури, впровадження інновацій та покращення управління галуззю. Це сприятиме не тільки зміцненню здоров'я населення, але й розвитку медичного туризму, що може стати важливим напрямком економічного зростання країни. Тому тема бакалаврської роботи є досить актуальною та перспективною для наступних наукових пошуків. Організація лікувально-оздоровчих турів в санаторно-курортних закладах України є важливою складовою національної системи охорони здоров'я та туризму. Санаторно-курортна галузь відіграє ключову роль у профілактиці, лікуванні та реабілітації різних захворювань, а також сприяє загальному зміцненню здоров'я населення. Лікувально-оздоровчі тури надають можливість не тільки покращити фізичний стан, але й провести час у сприятливих умовах, насолоджуючись природними ресурсами, культурною спадщиною та високим рівнем сервісу.
Keywords: санаторій, курорт, лікування, природні лікувальні ресурси, бальнеотерапія, бальнеологічні ресурси, лікувально-оздоровчі тури, Україна, санаторно-курортні заклади.