Ресторанне господарство Італії: передумови, сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку. - Гріздак, Анастасія Андріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Дослідження передумов розвитку ресторанного господарства в Італії має важливе значення для розуміння глибоких історико-культурних коренів, звичаїв та філософії італійської гастрономії. Аналіз сучасного стану галузі дозволяє оцінити її внесок у національну економіку, туристичну привабливість країни. Особливої актуальності набуває вивчення перспективних напрямів розвитку італійських ресторанів з урахуванням світових трендів: цифрової трансформації, підвищення ролі доставки їжі, розвитку концепції «їжа заради здоров'я», поширення філософії сталого розвитку тощо.
Keywords: ресторанне господарство, Італія, ресторанний бізнес, ресторанна спрва, італійська кухня, ресторанний ринок.