ОБГРУНТУВАННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЛАНДШАФТНИХ І МОРФОМЕТРИЧНИХ КАРТ ДЛЯ ПОТРЕБ ЗЕМЛЕУСТРОЮ (на прикладі північно-східної частини Брусницької ОТГ) - Понич, Віта Віталіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Важливе місце в управлінні природокористуванням, в тому числі і землекористуванням, належить встановленню їх особливостей в залежності від конкретних природніх умов, що пов’язані, в першу чергу з особливостями рельєфу, ґрунтовими умовами та іншими аспектами, які в кінцевому результаті можна узагальнити у ландшафтних комплексах відповідного рівня. Оптимізація наукових засад природокористування на різних рівнях державного управління є важливою складовою сучасної науки, яка орієнтується на потреби суспільства. Відомості про сучасні ландшафти, їх функціонування, динаміку – одне з основних джерел інформації для планування землекористування та охорони природи. Не менш важливу роль відіграє виділення та врахування морфології елементів рельєфу. Геоморфологічні відомості вкрай необхідні для вивчення тих процесів, що тісно пов’язані з підземними водами, веденням сільського господарства.
Keywords: ОСОБЛИВОСТІ СТВОРЕННЯ КАРТ, ОСОБЛИВОСТІ ТЕРИТОРІЇ ДОСЛІДЖЕННЯ