Суспільно-географічна характеристика діяльності НПП "Вижницький": проблеми і перспективи розвитку - Марчук, Іван Васильович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Досліджено суспільно-географічну характеристику діяльності НПП «Вижницький» як об’єкту природного-заповідного фонду України. Охарактеризовано історичні та природоохоронні передумови створення природно-заповідної установи, а також основні етапи становлення і функціонування. Проаналізовано основні напрямки діяльності в контексті реалізації завдань пов’язаних із збереженням природи, здійсненням наукових досліджень, організацією відпочинку, впровадженням еколого-освітнього процесу та визначені головні проблеми та перспективи розвитку.
Social and geographical characteristics of the activities of National Nature Park “Vyzhnytskyi”: challenges and development prospects
Keywords: географічна характеристика; соціально-економічні умови; природно-заповідний фонд; природно-заповідний режим; наукові дослідження; становлення; природні екосистеми; перспективи розвитку