ФОРМУВАННЯ СОЦІОКУЛЬТУРНИХ ЦІННОСТЕЙ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ УНІВЕРСИТЕТУ - КОРОТАШ, АНГЕЛІНА ОЛЕКСАНДРІВНА (My University, 2021)
Виклики сьогодення, розвиток розвиток суспільства, трансформація культурних цінностей актуалізують потребу розвитку соціокультурних цінностей у молодого покоління. і Важливість та доцільність підготовки конкурентоспроможних, компетентних фахівців із сформованими соціокультурними цінностями актуалізується також існуючими у нашій державі факторами, які перешкоджають вихованню розвинутої особистості. Нормативно-правовою базою, зокрема у: Конституції України (1996); Законі України «Про освіту» (2017), «Про вищу освіту» (2014), Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді (2015), Концепції Концепції «Нова українська школа» (2016) та інших документах, які передбачають формування у молоді моральної життєвої мотивації, активної позиції громадянина, що у свою чергу загострюють проблему підготовки у закладах вищої освіти компетентних професіоналів із сформованою системою цінностей.