Концепт «комунікація» у системі педагогічних досліджень - Семенюк, Ілона Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Дослідження концепту "Комунікація" у педагогічних дослідженнях аналізує взаємодію членів освітнього процесу та вплив комунікативних стратегій на рівень навчання та розвиток особистості. Розглядаються, роль вербальних і невербальних засобів комунікації, теоретичні аспекти комунікації в освіті, а також вплив спілкування на міжособистісні відносини в процесі навчання. Дослідження спрямоване на удосконалення методів навчання через оптимізацію комунікативних взаємодій у педагогічному процесі. Детальніша увага приділяється розробленню практичних порад для педагогів щоб покращити комунікативну ефективність в освітній сфері.
Keywords: комунікація, педагогічне середовище, розвиток педагогічної майстерності, анкетування, спілкування.