BESONDERHEITEN DES MODERNEN WAHLPROZESSES IN DEUTSCHLAND (2017-2024) = ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНОГО ВИБОРЧОГО ПРОЦЕСУ В НІМЕЧЧИНІ (2017-2024) - Семенко, Віталій Васильович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
Основна мета пропонованої роботи полягає у розширенні словникового запасу на основі вивчення суспільно-політичних матеріалів, зокрема особливостей виборчого процесу в Німеччині; розвитку вміння читати, аналізувати та реферувати німецькомовну фахову літературу; вмінні вести бесіду-дискусію з питань, пов’язаних з їх професійною діяльністю; розвитку інтересу до вивчення професійної діяльності німецькомовних країн. Фахові навчальні тексти оброблені відповідно до програми для підготовки студентів зі спеціальності Політологія, Історія та археологія, Середня освіта (Історія), Міжнародні відносини, Міжнародна інформація факультету історії, політології та міжнародних відносин.
Keywords: вибори; федеральний президент; федеральний уряд; федеральний канцлер; федеральний конституційний суд; парламент; бундестаг; політична партія; п'ятивідсотковий бар'єр; персоналізоване пропорційне представництво