ЕВОЛЮЦІЯ ТА РОЗПОДІЛ УДАРНИХ СТРУКТУР НА ПЛАНЕТІ ЗЕМЛЯ: РЕГІОНАЛЬНИЙ АНАЛІЗ ТА ОСВІТНІЙ АСПЕКТ - Тихоліз, Аліна (My University, 2025)
У роботі досліджено еволюцію та просторовий розподіл ударних кільцевих структур на планеті Земля та в Україні. Розкрито їхню будову, літологічні особливості, картографування, ресурсний потенціал і значення для розвитку біосфери. Проаналізовано сценарії формування земної кори в період Важкого метеоритного бомбардування та вплив падіння астероїда на масове вимирання динозаврів. Робота включає 4 розділи, 4 таблиці, 26 рисунків, список із 96 джерел.
Keywords: ударні структури, імпактні кратери, метеорити, картографування, освітній аспект.