Інвестиційний розвиток сільськогосподарських підприємств в умовах фінансової нестабільності - Вербівська, Людмила Василівна (Ефективна економіка, 2024)
У статті розглянуто проблеми інвестиційного розвитку сільськогосподарських підприємств у контексті фінансової нестабільності. Визначено, що розвиток сільського господарства є ключовим для економічного зростання в Україні, проте його ефективність суттєво залежить від доступності інвестиційних ресурсів. Розглянуто фактори фінансової нестабільності, які можуть ускладнити залучення інвестицій та їх використання в аграрному секторі. Проаналізовано стратегії, які можуть бути використані сільськогосподарськими підприємствами для зменшення впливу ризику фінансової нестабільності та стимулювання інвестиційного розвитку. Досліджено особливості фінансового планування, диверсифікації інвестиційного портфелю та пошуку альтернативних джерел фінансування в інвестиційній діяльності підприємств агросектору. Доведено необхідність формування стратегій ефективного управління фінансовими ресурсами підприємств аграрного сектору та забезпечення зростання їх інвестиційної привабливості в умовах фінансової нестабільності.
Інвестиційний розвиток сільськогосподарських підприємств в умовах фінансової нестабільності
Keywords: інвестиції, агросектор, фінансовий менеджмент, управління інвестиціями, фінансова нестабільність