Інформаційні технології в менеджменті землеустрою - Сухий, Петро Олексійович; Мельник, Антон Анатолійович; Дарчук, Костянтин Вікторович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021.104 с., 2021)
Курс «Інформаційні технології в менеджменті землеустрою» спрямованний на формування у студентів знань про роль і місце новітніх інформаційних технологій та інформаційних систем у процесах управління земельними ресурсами. Менеджмент землеустрою передбачає вивчення специфічних методів управління земельними ресурсами з використанням поширених (систем електронного документообігу, мультимедійних) і специфічних вузькоспеціалізованих (геоінформаційних, земельноінформаційних) технологій. Останні, крім даних щодо територіальної прив’язки, повинні оперувати значними масивами атрибутивної інформації, що в свою чергу зумовлює використання систем управління базами даних. Сформована за певними правилами інформація піддається аналізу, рішення приймається за допомогою експертних систем, тоді як неформалізовані дані часто аналізуються технологіями нейронних мереж. Збірник тестових завдань складено відповідно до робочої навчальної програми дисциплін та силабусу дисципліни. Наведені в посібнику приклади тестових завдань охоплюють 16 тематичних підрозділів, передбачають надання переважно однієї або ж двох правильних відповідей, які позначені літерами у пропонованих варіантах до кожного тестового завдання.
У пропонованому виданні містяться тестові завдання, що мають на меті контроль рівня засвоєння теоретичного та практичного матеріалу з курсу «Інформаційні технології в менеджменті землеустрою». Структура збірника тестових завдань, загальна кількість яких перевищує 300, представлена вступом і шістнадцятьма розділами, які повністю охоплюють питання ролі і місця новітніх інфомаційних технологій та інформаційних у процесі управління земельними ресурсами. Для викладачів і студентів вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації спеціальності «Геодезія та землеустрій».
Keywords: Менеджмент; Інформаційний менеджмент; Інформаційна технологія