Сучасні складові підготовки ефективних управлінських кадрів сфери соціальної роботи в умовах європейської інтеграції - Шманько, Олег Володимирович (Габітус : наук. журн. / Причорномор. н.-д. ін-т економики та інновацій . Одеса. 2016. Вип.2. С.116-119, 2016)
Проаналізовано проблеми реалізації державної освітньої політики щодо підготовки керівних кадрів у сфері соціальної роботи. Проведено стислий аналіз досвіду окремих країн, де сфера соціальної роботи входить у десятку найбільш престижних професій. Виокремлено критерії і вимоги, яким повинні відповідати сучасні керівники в галузі соціальної роботи
Keywords: соціальна робота, професіоналізація, система цінностей, людиноцентризм, управлінська діяльність, професійна трансформація