Податкова політика суб’єкта господарювання як засіб підвищення ефективності його діяльності - Kuz, Vasyl (Чернівецький нац. ун-т, 2022)
Посилення конкурентної боротьби між суб’єктами господарювання, необхідність діяти в умовах невизначеності соціально-економічного середовища та ризиковості господарських операцій, здійснювати організаційно-методичні заходи задля посилення релевантності та інформаційної цінності даних призводить до потреби ідентифікації нетрадиційних управлінських об’єктів, ефективне керування якими покликане забезпечити досягнення цілей сталого розвитку. До таких об’єктів слід віднести відносини між суб’єктами господарювання та контролюючими органами щодо нарахування та сплати податкових платежів. Управлінська спрямованість податкових відносин підвищується в умовах можливості обрання системи оподаткування залежно від ключових параметрів фінансово-господарської діяльності (виду діяльності, виконуваних господарських операцій та масштабів діяльності (величини отриманих доходів, кількості залучених найманих працівників) тощо).
Keywords: податкова політика