Впевненість в собі як фактор реалізації особистості - Блошко, Ауріка Борисівна (My University, 2022)
Впевненість у собі — це риса, яка відображається в кожній сфері нашого життя, будь то навчання, професійне та особисте життя. Люди весь час говорять про важливість впевненості в собі, але по факту навіть не усвідомлюють її важливості. Люди усвідомлюють важливість впевненості в собі лише тоді, коли не вистачає цієї впевненості в собі, і це негативно позначається на різних сферах життя. Впевненість у собі необхідно досліджувати, оскільки вона пов’язана з низкою позитивних результатів, як правило, люди з високою впевненістю в собі мають краще емоційне здоров'я, ніж люди з низькою впевненістю в собі. Спосіб їхнього мислення впливає на всі аспекти їхнього життя, включно з тим, як вони вирішують потенційно стресові ситуації, такі як конфлікти з колегами, родичами або невдачі загалом (особисті чи професійні). Оскільки впевнені люди впевнені у своїх силах, вони можуть протистояти труднощам і успішно їх долати – те, що дуже важко для людей, які не вірять у себе.