ОСОБЛИВОСТІ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ (ОП «ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА») ДО РОЗВ’ЯЗАННЯ КОНФЛІКТІВ У ПРОЦЕСІ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ - Огірок, Тарас (My University, 2025)
У дослідженні розглядаються загальні підходи до управління конфліктами в педагогічному середовищі закладів освіти. Аналізуються превентивні заходи, що сприяють запобіганню конфліктів, а також конструктивні методи їх вирішення через медіацію та переговори. Зазначено важливість розвитку професійної етики, управління стресом та підтримки психологічного клімату в колективі. Окрему увагу приділено ролі відкритого діалогу та навичкам ефективної комунікації для зниження конфліктного потенціалу в школах. Наукове дослідження має практичне значення для педагогів, психологів та адміністрації закладів освіти.
Keywords: управління конфліктами, педагогічний колектив, медіація, переговори, комунікація, професійна етика, психологічний клімат, стресостійкість.