Світова фінансова система - Грубляк, Оксана Михайлівна; Юрій, Едуард Олександрович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2023)
У навчальному посібнику висвітлено основні розділи дисципліни «Світової фінансової системи» відповідно до вимог Освітньої програми підготовки бакалаврів галузі знань «Управління та адміністрування». Розглянуто суть світової фінансової системи, структуру світового фінансового ринку, передумови функціонування міжнародних валютно-фінансових установ, фінанси транснаціональних компаній, платіжного балансу країни, принципи міжнародного оподаткування, організаційні засади бюджетного устрою у зарубіжних країнах, суть та причини виникнення світових фінансових криз. Для студентів закладів вищої освіти економічного спрямування, може бути корисний для аспірантів, викладачів, науковців, фахівців-практиків та читачів, які цікавляться сучасними проблемами функціонування світової фінансової системи.
Навчальний посібник
Keywords: світова фінансова система; світовий фінансовий ринок та його структура; міжнародні валютно-фінансові установи; фінанси транснаціональних компаній; міжнародне оподаткування; платіжний баланс країни