Розвиток лідерських якостей молодших школярів засобами проєктної діяльності - Алергуш, Марія (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У магістерській роботі здійснено комплексне теоретичне та емпіричне дослідження розвитку лідерських якостей молодших школярів у контексті проєктної діяльності. Проаналізовано психолого-педагогічні підходи до трактування поняття «лідерські якості», визначено їх структуру та вікові особливості прояву в молодшому шкільному віці. Емпірична частина містить діагностику рівня сформованості лідерських якостей за розробленими критеріями та показниками. Обґрунтовано організаційно-педагогічні умови ефективного використання проєктної діяльності й запропоновано систему вправ та міні-проєктів, спрямованих на розвиток ініціативності, комунікативності, організаторських умінь і морально-ціннісних якостей учнів.
Keywords: компетентності; діагностика; організаційно-педагогічні умови; розвиток особистості; проєктна діяльність; молодші школярі; лідерські якості