"Територія і населеннє України" (1918) як фундаментальна географічна праця доктора Мирона Кордуби - Руденко, Валерій Петрович; Грек, Катерина (Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: географія, 2021)
Розкривається творчий доробок доктора Мирона Кордуби (1876 – 1947) у його фундаментальній географічній праці «Територія і населеннє України» (1918). Висвітлюються обґрунтовані та чітко визначені вченим межі етнографічної території України як єдиного цілого, як основи для встановлення політичних кордонів майбутньої Української держави. Характеризується ретельно досліджений автором національний склад населення в етнографічних межах України.
Keywords: Мирон Кордуба; етнографічні межі та населення України