Необхідність урахування впливу інституційного середовища на розвиток підприємницького сектору при реалізації економічної політики - Ткач, Євген (Фінансові інструменти сталого розвитку економіки: матеріали VІ міжнародної науково-практичної конференції (18 квітня 2024 р.). – Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2024)
Однією із проблем при здійснені економічних реформ у країнах, які розвиваються (до прикладу країнах колишнього соціалістичного табору), в умовах трансформаційних процесів є недостатнє врахування фактору інституційних змін і, насамперед, впливу неформальних інституцій на розвиток підприємницького сектору. Уряди повинні розробляти та реалізовувати держану (економічну, соціальну, гуманітарну, інформаційну та ін.) політику з урахуванням особливостей інституційного середовища, динаміки інституційних змін та специфіки культури суспільства. Тільки в такому випадку вона позначиться на ефективності соціально-економічних відносин, сприятиме розвитку підприємництва, в т. ч екосистеми стартапів та підвищенню рівня і якості життя людей.
Keywords: інституційне середовище, підприємницький сектор, економічна політика