Утвердження та забезпечення прав і свобод людини – головний обов’язок держави - Білоскурська, Олена Валеріївна (My University, 2011)
В статті здійснюється комплексний аналіз головного обов’язку держави – утверджувати та забезпечувати права і свободи людини. Подається визначення даного обов’язку, розкриваються його основні риси та зміст. Наголошується, що досліджуваний обов’язок розглядається у вигляді спеціальної державно-правової діяльності, яка полягає або в створені необхідних умов для забезпечення виконання прав і свобод людини, або в організації самого процесу їх здійснення особою.
Affirming and ensuring human right and freedoms as the main duty of the state
Keywords: обов’язок держави; права і свободи людини; утвердження прав людини; забезпечення прав людини; юридичні гарантії; забезпечення прав людини