Правовий режим і правовий порядок: функціональний аспект взаємодії категорій правової науки - Vakaryuk, Lyudmyla (Visegrad journal on human rights, 2017)
Проаналізовано основні етимологічні визначення понять «правовий режим» та «правовий поря- док». З’ясовано, що дані поняття – самостійні та фундаментальні в системі категоріального апарату права. У зв’язку з цим їх ототожнення є неправильним та некоректним. Проте, оскільки дані феномени юридичної науки та правової дійсності пов’язані з правом та його ефективним втіленням в практику суспільного життя, можна говорити про логічне поєднання та функціональне співвідношення даних понять. Така особливість є логічно виправданою та науково обґрунтованою.
Keywords: категорія правової науки; правовий режим; правовий порядок; взаємодія та співвідношення понять