Тестові завдання та ситуаційні задачі з радіаційної медицини - Лукащук, Михайло; Шумко, Богдан (Буковинський державний медичний університет, 2021)
У навчальному посібнику викладений основний матеріал з модуля «Радіаційна медицина», який дозволить студентам якісніше підготуватися до практичних занять, звернувши увагу на фізичні і радіобіологічні основи радіаційної медицини, методи діагностики доз опромінення в організмі, наслідки впливу радіації на організм та окремі органи та системи, диференційоване лікування та надання невідкладної допомоги при гострих радіаційних ураженнях, профілактику променевих уражень та методи реабілітації осіб, що постраждали внаслідок радіаційних аварій. Посібник вирізняє методологічна спрямованість викладення матеріалу та адаптованість до вимог програми з навчальної дисципліни «Радіаційна медицина» для студентів вищих медичних навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації (спеціальність лікувальна справа, педіатрія, медична психологія МОЗ України К., 2008).
Tests in Radiation Medicine
Keywords: радіаційна медицина, тести, методи діагностики, променева хвороба