Географічні аспекти територіального планування закладів освіти Чернівецької міської громади - Романчишин, Володимир Андрійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Дослідження географічних аспектів територіального планування закладів освіти Чернівецької міської громади має на меті аналіз просторової організації мережі навчальних закладів в контексті демографічних, соціальних, економічних та інфраструктурних чинників. Особлива увага приділяється вивченню доступності закладів освіти для різних категорій населення громади, зокрема в аспекті транспортної та пішохідної доступності. Використовуються методи геоінформаційних систем (ГІС), що дозволяють побудувати зони доступності та оцінити ефективність розміщення навчальних закладів в межах громади. Розглядаються також проблемні зони, пов'язані з недостатнім забезпеченням освітніми закладами певних районів та можливі шляхи оптимізації освітньої інфраструктури через раціональне планування та розвиток мережі.
Geographical aspects of territorial planning of educational institutions of the Chernivtsi urban community
Keywords: територіальне планування; освітня мережа; Чернівецька міська громада; географічні аспекти; доступність; геоінформаційні системи; освітня інфраструктура; пішохідна доступність; транспортна доступність; соціальні чинники